Hírek,információk

Új irodai elérhetőség!
Kedves Partnereink! A megnövekedett megkeresések miatt, új irodai, központi telefonszámot vezetünk...
2016. december 5.
Szeptemberben Kolozsváron
Egyik romániai partnerünk, az Energolux Srl. Kolozsváron tartott partnereinek színháztechnikai napot. A...
2016. szeptember 27.
Minden eddiginél nagyobb Sceni-Tech kiállítás
2016.05.18-19-én ismét megrendezésre kerül a Sceni-Tech Színháztechnikai Fórum és...
2016. május 17.
2015 Születésnapi party
A tavalyi, sikeres összejövetelt követően idén ismét megrendeztük céges születésnapunkat,...
2015. március 17.
10 éves a SZÍNPAD magazin
Tíz éve, 2005-ben indult útjára a SZÍNPAD magazin, az MSzTSz hiánypótló, szakmai...
2015. március 16.
Régebbi hírek

Szolgáltatásaink

Emelőszerkezet, színpadtechnikai gép, berendezés gyártása, szervízelése, kedvező árú felújítás


Karbantartás

Vállaljuk országszerte minden, színház, művelődési központ, művelődési ház, ill. egyéb játszóhely színpadtechnikai karbantartását, akár rendszeresen, szerződéses keretek között, akár eseti megbízással. A szerződött partnereinknek ügyeleti díj felszámítása nélkül garantáljuk munkaidőn kívül is, a lehetséges leggyorsabb hibaelhárítást. A színpadtechnika, mint mindannyian tudjuk, veszélyes üzem, hisz az emelések, süllyesztések, forgatások emberek között-fölött történnek. A nem kellően karbantartott, ill. ellenőrzött berendezések fokozott veszélyforrássá válhatnak. Egy-egy időben észlelt és elhárított hiba megelőzhet balesetet, ill. a berendezés tönkremenetelét.

A 35/1997. (XII. 5.) MKM rendelet a Színházművészeti Biztonsági Szabályzat rendelkezik többek között az ellenőrzési követelményekről, melyben előírja:

A színpadi felsőgépezet berendezéseinek időszakos vizsgálatát negyedévenként kell elvégezni, de a külsőleg is láthatóvá vált hibákat ennél gyakoribb szemrevételezéssel kell feltárni. A függesztékeket, minden harmadik felülvizsgálat után, statikai terhelési vizsgálatnak kell alávetni a névleges terhelés 1, 25-szörösével. A színpadtechnikai emelő-berendezés fő- és szerkezeti vizsgálatát minden évadzárás és évadnyitás között, de legalább évente egyszer el kell végezni.

 

Javítás

A karbantartás során ill. kezelés közben észlelt hibák javításáról az intézményvezető, ill. az erre kijelölt személy köteles gondoskodni. A hiba ill. sérülés elhárításáig a berendezést üzemeltetni tilos. Karbantartásaink során fokozott figyelmet fordítunk a megelőzésre, így a kötélzetek, láncok, szíjak terelések stb. állapotára, szükséges kenések, utánfeszítések, beállítások elvégzésére. A hibára utaló jelekre, ill. a hibaforrásokra az üzemeltető figyelmét felhívjuk, és ezt jegyzőkönyvben rögzítjük. Megrendelés esetén a javításokat a lehetséges legrövidebb időn belül elvégezzük. Bár szerződéses partnereink előnyt élveznek, de természetesen nem csak ők számíthatnak ránk. Bárhonnan érkező kapcsolatfelvételre, megrendelésre gyorsan reagálunk.

Gyors felmérést követően, korrekt árajánlatot adunk, majd megrendelés esetén a szükséges javítást elvégezzük. Nagy tapasztalattal rendelkező kollégáink ill. felszereltségünk a garancia a gyors és szakszerű munkavégzésre. Törekszünk a kiváló kapcsolatok kialakítására mind megbízóinkkal, mind a gyártó cégekkel illetve beszállítókkal. Megbízóinkat gyors, rugalmas reagálással, korrekt, precíz, az igényeiket maximális mértékben kielégítő megoldásokkal és munkavégzéssel igyekszünk megtartani. Tudjuk, hogy az elvégzett munkáink minősége, megbízóink megelégedettsége alapvető feltétele megrendelői körünk bővülésének.

 

Felújítás

A leggondosabb karbantartás és kezelés mellett (és nélküle főleg) is eljön az a pillanat mikor egy berendezés, nagyjavításra, azaz felújításra szorul. A színpadtechnika berendezései, számtalan bonyolult elemből épülnek fel, melyek a használat során kopnak, elhasználódnak, élettartamuk behatárolt. Mivel az intézmények anyagi lehetőségei igen behatároltak, sokszor nincs lehetőség nagy értékű, új berendezés beszerzésére, ilyenkor merül fel a forgószínpad, vasfüggöny, díszlethúzó, ponthúzó, előfüggöny mozgatás, süllyedő, mozgó híd stb. felújítása, de akár a színpadpadló vagy függöny garnitúra felújítása is elodázhatja a szükséges cserét. Amennyiben nincs pénz a nézőtéri kikopott székek cseréjére, érdemes lehet némi javítást követően, újrahúzni. Számos helyen tapasztaljuk, főleg kisebb színpadoknál ill. művelődési házaknál, hogy régi szakszerűtlen, szabványoktól jelentősen eltérő szerelések következtében közvetlen balesetveszély áll fenn, ill. a berendezések kezelése nehézkes, megjelenése nem esztétikus.

A fentiekkel kapcsolatban, vagy bármilyen más igény esetén kérjük, vegye fel cégünkkel a kapcsolatot, minden kötelezettség nélkül, és vállaljuk a helyszíni felmérést, egyeztetésnek megfelelő árajánlatadást, melyet követően megrendelhetik, vagy anyagi lehetőség hiányában későbbre halasztják a megrendelést. Esetleg az árak ismeretében az intézmény fenntartójához fordulhatnak, vagy pályázhatnak.

 

Egyedi gépek

Ebbe a fogalomkörbe tartozik minden eddig nem említett színpadtechnikával kapcsolatos munka. Egyedi gépek készülnek ma már egy rekonstrukció során is, hiszen rohamosan fejlődik a technika, így a következő munkánál már változnak az igények és a megvalósíthatóságnak is csak az anyagi lehetőségek, szabhatnak határt. Ha a díszlettervező vagy rendező kitalál egy mozgássort, könnyen elképzelhető, hogy a meglévő technikával az nem valósítható meg. Ez esetben megtervezzük a szükséges eszközt, gépet, vagy szerkezetet, majd legyártjuk és beüzemeljük.

Az így elkészült eszköz ugyan egy darabhoz készül, de ezzel bővül a később is rendelkezésre álló eszköztár, így máshová is betervezhető. Ma már egy forgószínpad, gépi díszlethúzó, ponthúzó, reptető, függönymozgatás is a helyszínhez és a felhasználás módjához igazodik, nem is beszélve a vezérlő, és programozó elektronikákról. Cégünk saját fejlesztésű vezérlő ill. programozó rendszert dolgozott ki, rendkívül felhasználóbarát kezelőfelülettel. Tudomásunk szerint az országban ilyen tudású, hazai fejlesztésű rendszer még nem készült. E rendszer 2004-ben került először beépítésre, a Vígszínház ponthúzó rendszerének elektromos vezérlés cseréje során. Az összesen 58 db ponthúzót működtető rendszert az évadkezdésre adtuk át, és azóta nagy biztonsággal, a kezelőszemélyzet megelégedésével működik.

Az elmúlt években, igen sok speciális gépet fejlesztettünk ki, többek között mobil ponthúzó, ollós előfüggöny mozgatás, kis helyigényű, nagy sebességű függönymozgató gép, több fajta, süllyedő és emelőgép, mobil forgószínpad, reptető szerkezet készült. Ezek mellett speciális mozgást végző díszletbe épített szerkezeteket gyártottunk. Ha Önöknek a fentiekhez hasonló, vagy egészen más igényük merül fel, kérem, vegyék fel velünk a kapcsolatot, oldjuk meg közösen problémáját.

Egyedi gépeink

Részletes információkért kérjük kattintson a gép nevére

Név Képek Videók
„Szín-Em” mobil színpad -ÚJ- „Szín-Em” mobil színpad 6 kép nincs videó
Aréna Aréna 4 kép 1 videó
Billenő kitoló szerkezet Billenő kitoló szerkezet 5 kép 1 videó
Billenő színpad Billenő színpad 4 kép 1 videó
Fix kötélkivezetésű hajtásegység Fix kötélkivezetésű hajtásegység 1 kép nincs videó
Forgószínpad Forgószínpad 5 kép nincs videó
Kompakt díszlethúzó beépített vezérléssel Kompakt díszlethúzó beépített vezérléssel 2 kép nincs videó
Kompakt világításhúzó beépített vezérléssel (HOIST) Kompakt világításhúzó beépített vezérléssel (HOIST) 1 kép nincs videó
Kötéldobos hajtásegység Kötéldobos hajtásegység 1 kép nincs videó
Mobil forgószínpad Mobil forgószínpad 12 kép nincs videó
Nyíló-forgó korong Nyíló-forgó korong 4 kép 1 videó
Ollós emelő szerkezet Ollós emelő szerkezet 3 kép nincs videó
Teleszkópos emelő szerkezet Teleszkópos emelő szerkezet 4 kép 1 videó
 

Egyéb szolgáltatásaink

Függöny, előfüggöny, függönysín, karnis, színpadpadló, díszletgyártás, ponthúzó, dobogó, dobogórendszer, mobil színpad, mobil lelátó, süllyedő, emelőgép, forgószínpad, díszlethúzó, Térelválasztó, mobil és fix vetítővászon, paraván, kellékanyag, és ezernyi más, a színpadtechnikához köthető eszközzel és szolgáltatással állunk rendelkezésükre.
Elképzeléseinek gyakorlati megvalósításában, számíthat ránk.